9 Temmuz 2014 Çarşamba

"Rüyalar Gerçek Olsa-Julia Quinn" Kitap Yorumu




Kitap Adı: Rüyalar Gerçek Olsa
Özgün Adı: Romancing Mister Bridgerton
Seri Adı:  Bridgerton Serisi (#4)
Kitap Yazarı: Julia Quinn
Çevirmen Adı: Elif Dinçer
Sayfa Sayısı: 406
Yayınevi: Epsilon Yayınları



Arka Kapak


Herkes Colin Bridgerton'un Londra'daki 
en çekici erkek olduğunu biliyordu...

Penelope Featherington en yakın arkadaşının ağabeyine aşık olmuştur. Ömrünün yarısı onu uzaktan izleyerek geçiren Penelope, onun hakkındaki herşeyi bildiğini düşünmektedir., ta ki en gizli sırrını öğrenip aslında genç adamı hiç tanımadığının farkına varana dek. 

Colin Bridgerton tutkuları ve ünvanları yüzünden içten içe ağabeylerini kıskanan, Leydi Whistledown'ın Cemiyet Gazetesi'nden ne kadar yakışıklı olduğuna dair yaptığı yorumlar dışında dünya üzerinde kalıcı hiçbir şey bırakamadığından şikayet eden gözde bir bekardır. Hayatın sıradanlığından yorgun düşmemek ve annesinin evlilik konusundaki ısrarlarındankurtulmak adına sıksık ülke dışına seyahatler yapmaktadır. Fakat bu kez Londra'ya geri döndüğünde hayatında bir şeylerin değişmiş olduğunu keşfeder - özellikle de Penelope Featherington'un! Penelope'nin de kendine sakladığı bir sırrı vardır. Colin bu sırrı öğrendiğinde bunu bir tehdit olarak mı görecektir, yoksa bu sır ne olursa olsun mutlu sonu etkileyemeyecek midir?

"Günümüzün June Austen'ı"
Jill Bernett

"Tam anlamıyla kusursuz bir hikayeci"
Publishers Weekly




Benim Yorumum
         
     Seriye kütüphaneden aldığım Son Söz Aşkın adlı Bridgerton serisinin üçüncü kitabıyla başlamıştım. Benedict&Sofie macerasını hala hatırlıyorum. Her ne kadar serinin üçüncü kitabı olsa da hiç bir sorun olmadı çünkü kitap ilk iki kitaptan tamamen bağımsızdı.
     Bu kitapta da aynı şey oldu. Diğer kitaplarla hiçbir bağlantısı olmadığı için anlamakta güçlük çekmedim. (Gerçi Benedict ile Colin'in beraber paylaştığı sahneler her iki kitapta da var ama dediğim gibi hiçbir sorun olmuyor :D)

     Kitabın konusuna gelirsek; Penelope Colin'e deliler gibi aşık. Yat kalk Colin durumunda.
     Kitap Penelope'nin 17 yaşında sosyeteye takdim edilmesiyle başlıyor, daha sonra gençlik yıllarında geçen üç-beş balo olayı ve daha sonra hoop Penelope 28, Colin 33 yaşında. 
     Colin'in kardeşi Eloise ile Penelope çok çok yakın arkadaşlar ve dalayısıyla Colin ve Penelope sık sık karşılaşıyor ve bir anda Colin'in beyninde havai fişekler patlayıp, konfeti yağmuru oluyor ve diyor ki ben bu kıza aşığım. Hayır. Tabii ki böyle olmuyor böyle olsa şaşardım sonuçta bu tarihi aşk romanı.
     Ayrıca Colin'in 33 yaşında fark etmiş olması da biraz saçma. Aslında değil. Sonuçta Penelope'yi kardeşi olarak görüyordu. Ve ilgi duymaması gayet normaldi ama bir anda (tamam o kadar bir anda değil bir sürü yakınlaşmalarını sağlayan olay oluyor ama yine de 33 yaşına gelince bir anda olarak değerlendirilmesi çok da garip değil bence) ondan etkilenmesi biraz garip.
         
     Az önce yazıklarımı okudum da kitabı sanırım sıkıcı bir kitap gibi göstermişim. Ama kitap gerçekten çok eğlenceli. Benim gibi "Acaba ilerde ne olacak? " diyip herhangi bir sayfayı sakın açmayın.Çünkü kendi kendime ağır bir spoilder yedirdim.  Ama buna rağmen kitap eğlenceli ve merak uyandırıcıydı. Ayrıca Penelope'nin verdiği biraz iğneleyici, bolca zekice olan cevaplar kitabı çok çok çok daha eğlenceli kıldı. 







Eloise ve Penelope arasındaki arkadaşlık gerçekten kıskandıran cinsten. Ayrıca cidden eğlenceliler. İkisi de hazır cevap olunca kahkaha atmadığın tek konuşma olmuyor.

  

  








Leydi DanburyBu kadın cidden benim en sevdiğim karakter kitaptaki. Kadın hayata herkesin baktığı gibi sıradan bakmıyor. Kadın eğlenceli. Hazır cevap ve dobra. En önemlisi kadın güçlü.










Ayrıca Bridgerton kardeşler arasında ki bağı da seviyorum. Ailenin tamamı çatlak. Cidden hepsinin eksik tahtası var. Kitapta 3 kardeşten çok bahsedilmese de 4'ü böyle olduğuna 
göre kalan üçü de çok normal değildir bence.

  
  








Hyacinth (nasıl garip bir isimse) ve Eloise arasında geçen bu küçük dialog bile yukardaki sözü destekliyor bence :D




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...