4 Temmuz 2016 Pazartesi

"Vatan Savunmasında Kadın Kahramanlarımız" Yorumu



Çizgiromanın Adı: Vatan Savunmasında Kadın Kahramanlarımız
Öykü: Osman Arslan (1/5)
Suat Turgut (6)
Çizen: Şeref Manun (1/5)
Oğan Kandemiroğlu(6)
Sayfa Sayısı: 224
Yayınevi: 2023 Yayınları


Arka Kapak

BENİM ADIM ANADOLU!
Teğmen Hulusi ATAK'ın kafilesinde olan genç bir kadınımız hastadır. Cephane taşırken yere düşmüş ve ölmek üzeredir... Hulusi ATAK sorar: "Bacım bana adını söyle, seni tarihe yazdıracağım..."

Aldığı cevap ibret vericidir:
"Adımı ne yapacaksın a oğul, yaz!  Benim adım ANADOLU..."


Benim Yorumum
     Herkese merhabalar. Nasılsınız? Ben iyiyim.
    
      Bugün karşınızda harika bir çizgi romanlayım. Feshanede gezerken bulmuştum. Bence çizimi olsun, öyküleri olsun çok güzeldi. Ama ilk okuduğum çizgi roman olduğu için değerlendirmemin yine de eksik tarafları olabilir.

      6 öyküden oluşuyor. Herbirinde farklı bir kadın kahramanımız anlatılıyor. Adlarına dair bir şeyler duymuş olsam da hiçbirinin öyküsünü bilmiyordum. Hem atalarımızla hem de Anadolu kadınıyla bir kere daha gurur duydum. Hemencicik bitiyor zaten denk gelirseniz, mutlaka bir içini açıp karıştırın. Beğeneceğinize eminim. 
    
      İlk 5 öyküyü her şeyiyle çok sevdim. Sadece son öyküden pek diğerlerinden aldığım kadar tat alamadım. Belki o sıradaki ruh halimle ilgiliydi. Ama yine de o da güzeldi. Ayrıca yukarıda da dediğim gibi, çizimleri de çok güzeldi bence. 

     Ayrıca bu yayınevinin Kurtuluş Savaşıyla ilgili başka çizgi romanları da var. O sırada çok vaktim yoktu hepsine bakamadım, ama gördüğüm yerde birkaç tane daha almayı planlıyorum. Kesinlikle siz de diğerlerine bakmalısınız.

    Herkese iyi günler. Ha bir de şimdiden iyi bayramlar!

2 yorum:

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...