12 Eylül 2015 Cumartesi

"Proje: Ölümcül Virüs: Tess Gerritsen" Kitap Yorumu





Kitap Adı: Proje: Ölümcül Virüs
Özgün Adı: Whistleblower
Kitap Yazarı: Tess Gerritsen
Çevirmen Adı: Özlem Gültekin
Sayfa Sayısı: 335
Yayınevi: Martı Yayınları


Arka Kapak


Yağmurlu bir gecede yakın arkadaşıyla buluşmak üzere yola çıkan Cathy'nin yaşamı, aniden hayatına giren Victor ile tamamen değişir. Arabasıyla çarptığı adam, önemli bir biyokimyagerdir ve insanlığı tehdit eden tehlikeli bir bilgiye sahiptir.

Bir kaza sonucunda yolları kesişen bu ikiliyi çetin bir kaçış ve kovalamaca beklemektedir, çünkü onlar derin bir devletin acımasız hedefine ulaşmasındaki en büyük engeldir... Caty ve Victor'u zor zamanlar beklemektedir.



Benim Yorumum

  Merhabalar. Bu hafta boyunca hiç yazı girmedim ama iki kitap bitirdim. Ülkemizdeki terör olayları, şehitlerimiz... Ülkemiz yastayken, benim buraya yorum girmemi pek doğru bulmadım açıkçası. Tamam normalde de her hafta 10 yazı falan girdiğim yok ama bu seferki kasıtlı olarak blogu boş bırakma durumuydu.
  Şehitlerimizin mekanı cennet olsun, ailelerine yardım, sabır ihsan eylensin ve ülkemizde en kısa süre de barış ortamına kavuşur inşallah. 
  
  Kitaba gelecek olursak, kitabı keyifle okudum ama sanki bir şeyler eksikti ya. Bunun ne olduğunu tam olarak kestiremedim ama bir eksiklik hissettim kitapta.

  Caty bir makyöz. Korku filmlerindeki makyajları o yapıyor. Caty, arkadaşı Sarah'ı görmeye giderken, biyokimyager olan Victor'a arabasıyla çarpıyor ve öykümüz başlıyor. Her zaman olduğu gibi konuya yine çok fazla girmiyorum. (Buna hiç girmiyorum da desek yerinde olur aslında.)

 Kitapta olmamış dediğim bir karakter yok açıkçası. Hepsi cuk yerinde. Hele bir ara Victor fangirllüğüm tuttu. Adam babam yaşında ama ben etrafta Victooooor diye geziniyorum. 

 Yorumu çok uzatmayacağım. Şöyle bir bakarsak, Victor'un Dünya'yı ölümcül bir virüsten koruma çabaları. Tabii bu sıra da Caty'i de koruyor. Ya saçma sapan bir şey oldu burada ama siz ne demek istediğimi anladınız bence. Kitaba aşkın da katılması hoş olmuş bence ya. Ama aksiyon biraz daha fazla olsa bence çok daha iyi olabilirdi. 
 Sanırım en başta bahsettiğim eksikliği buldum. Biraz daha aksiyon ve de gerilim. Çünkü kitapta pek gerilim yoktu. O zaman 4/4 lük olurdu bence ama dediğim gibi keyifle okuduğum bir kitap oldu :)

4 yorum:

  1. Tess Gerritsen harika bir yazar henüz bir tane kitabını okudum, Günahkar adlı kitabını okudum. Çok beğenmiştim diğer kitaplarını da okuyacağım inşallah. Kitabı güzel yorumlamışsınız teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim ^_^ Ben de diğer kitaplarını okumayı planlıyorum :D

      Sil
  2. hımmmm diğer gerilimleri gibi değil diyosuuun pekiiiii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okuduğum ilk kitabı diğerlerini bilmiyorum. İkincisini okuyacağım şimdi. :DD

      Sil

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...