30 Kasım 2014 Pazar

"O-Stephen King" Kitap Yorumu





Kitap Adı: O
Özgün Adı: It
Kitap Yazarı: Stephen King
Çevirmen Adı: Gönül Suveren
Sayfa Sayısı: 448
Yayınevi: Altın Kitaplar


Arka Kapak

"O" çocukluk kabusuydu ve şimdi geri dönmüştü.


Benim Yorumum
   Bir Stephen King kitabıyla merhaba... Kendisi ilk Stephen kitabım. 
   Adam gerçekten korkutuyor ya. Evde tekken gerçekten okuyamadım aslında okudum bir kere ve uyuyamadım. Otobüste, hoca serbest bıraktığında vs. bulabildiğim tüm boş vakitlerde -tabi etrafımda insan olması şartıyla- okudum. 
   Her neyse kitaba geçelim.

   Stephen kitabın ilk 100-150 sayfasını karakterlere ayırmış. Geçmişleri, kişilikleri, şu anları vs. karakterler hakkında her türlü detaya girmiş. (Başka kitaplarının yorumlarına baktığımda aynı şeyden bahsediliyordu. Adamın tarzı bu.) Ancak buradan kesinlikle sıkıcı olduğu gibi bir sonuca ulaşılmasın. Aksine tüm akıcılığıyla kitap devam ediyordu. 
   Kitap Bill ve arkadaşlarının (ama daha çok Bill'in) yani Kaybedenler Kulübü'nün üzerine kurulmuş bir kitaptı. Peki bunlar kim? Hemen isimlerinden bahsedecek olursak; Bill (Koca Bill), Stan, Mike, Beverly, Ben, Richie ve Eddie. Tabi her mahallenin, okulun serseri grubu olur. Bizim serseri grubumuz da Geğirti, Henry ve... biri daha vardı adını hatırlayamadım. Arada bu gruba dahil olan daha sonra çıkan veya çok nadir görünen kişiler de var ama adlarını hatırlayamadım :/ Buraya kadar her şey normal. Ama bu çocukların yaşadığı yerde çok daha büyük bir sorun var. Derry'de bir canavar var. (Şunu da not düşmekte fayda var: Ne söylersem spoilder olacakmış gibi geliyor bu yüzden hiç detaya girmeden kısaca karakter adlarından bahsedip geçeceğim.) Her neyse. Olay bu karakterler etrafında muhteşem bir korku hikayesine dönüşüyor ve tüm sürükleyiciliğiyle sizi etkiliyor.

   İlk Stephen King kitabım beni kesinlikle çok etkiledi. Açıkçası Stephen kitaplarına başlamak için uygun geldi bana ama sonuçta ilk kitap, ne kadar uygun kaçar önerim bilemeyeceğim :D Ama son olarak bir kere daha söyleyeyim kesinlikle muhteşemdi. 
  

13 yorum:

  1. Sanirim 7 sene önce okumuştum benim de ilk gerilim kitabimdi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O.o 7 mi? Ben çooooook geç kalmışım galiba :DD

      Sil
  2. Aslında sırayla okumak istersen 0,önce Carrie (Göz) olmalıydı,ama tabii seçim senin. :) Stephen King sevilmez mi hiç. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk olma şansını kaçırdı ama ikinci neden olmasın :DD

      Sil
  3. Stephen King candır :D bu adam yüzünden palyaçolardan nefret ediyorum (filmini izlemiştim ilk) Benim ilk kitabım Medyum'du.10 sene falan olmuştur okuyalı ama hala aklımda. Kesinlikle tavsiye ederim. Bu da üç olur :D Bir de izlemediysen Yeşil Yol'u izle sonra da kitabını oku muhteşem.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 10 yıl O.o Çooook geç kaldığımı bir kere daha kanıtladık :D Medyumda kitap listeme eklendi :) Öneri için teşekkürler bu arada :D Yeşil Yol'u da annem kaç kere izlediyse hepsinde ağladı ve bende ağlamaklı filmlerden genelde kaçarım o yüzden hiç izlemeye yanaşmadım. Ama tavsiyene kulak asıp verip sınavlar başlamadan izleyeceğim :) Kitabı da listeye eklendiii :))

      Sil
    2. İzle hatta hemen izle :D ilk izlediğimde 7-8 yaşında falandım sanırım. İnanılmaz etkilemişti beni. Geç meç okuyorsun ya önemli olan o :D Bir de unutmadan Medyum'un başları biraz yavaş ilerliyor ama sonra bırakamıyorsun. Doktor Uyku adıyla ikinci kitabı çıktı hatta (daha okuyamadım)

      Sil
    3. Aa Doktor Uyku onun ikinci kitabı mı? Onu çok görmüştüm :p

      Sil
  4. Okuma listemde adım adım üste çıkıyor, yakın zamanda okumaya başlayacağım sanırım.
    Güzel bir inceleme olmuş, teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle listelerde üst sıralarda yer alması gereken bir kitap olduğunu düşünüyorum :)
      Ben teşekkür ederim ^_^

      Sil
  5. Stanley kubrick 2 buçuk saatlik Shining diye medyum un filmini çekti çok güzel mutlaka izleyin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle yorumunuza bu kadar geç cevap verdiğim için üzgünüm. :)
      Ben pek korku filmi seven biri değilim. Dolayısıyla izleyeceğimi düşünmüyorum. :/ Ama olurda bir gün korku filmi izleyesim gelirse, aklımda olan filmlerden biri olacak. Teşekkürler. :)

      Sil
  6. Stephen king candir.

    YanıtlaSil

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...