2 Ekim 2014 Perşembe

"Yaralı- H.M Ward" Kitap Yorumu



Kitap Adı: Yaralı
Özgün Adı: Damaged
Seri Adı: Damaged (#1)
Kitap Yazarı: H.M WARD
Çevirmen Adı: Murat Can Buluz
Sayfa Sayısı: 238
Yayınevi: Aspendos Yayınları


ARKA KAPAK


Hayat berbat. Ve Sidney ne zaman toparlanacak olsa, ters giden bir şeyler daima oluyor. Hiçbir zaman iyi değildi ama bu sefer farklı. Bu sefer "iyi" doğru bir kelime bile değil.

Peter "mükemmel"in insanda vücut bulmuş hali. Araftan düşmüş bir melek gibi sanki. Çünkü kabul edelim, bu kadar yakışıklı bir adam, aynı zamanda yaramazdır da. Buraya onun hayatını mahvetmek için gelmiş olmalı. 

Peter, seksi mavi gözleri, koyu renk saçları ve kaslı vücuduyla güzelden de öte. Büyüleyici zekasını da katarsak Peter, Sidney'in bir erkekten isteyebileceği her şeye sahip ama tam mercimek fırına verilmek üzereyken Peter ona kapıyı gösterir. Sidney utançla oradan ayrılır. Olabilecek en kötü tanışma randevusunun sonu. Hayatı bundan daha kötüye gidemezdi herhalde ama gitti.

Ertesi sabah ise her şey başına yıkılır. Geçen akşam, onu yarı çıplak gören delicesine yakışıklı adam, sınıfta karşısında ders anlatıyor!!



Benim Yorumum

   Cidden ayrılık acısı gibi bir şey blogdan uzak kalmak 11 gündür yok yani bırak blogu bilgisayarı zor açtım. Sevgili hocalarım n'apıyorsunuz siz ya. İnsaf lütfen. Şimdi bayram tatili geldi oh kebapta diyemiyoruz. Neden mi? Bayram ertesi kesin sınav takvimini verirler. Merhaba uykusuz geceler, güle güle sevgili yatağım anlayacağınız. 
   Neyse iç dökmeyi bırakayım da postun asıl amacın gelelim: H.M Ward'dan Yaralı.

   İlk önce bir kapağına değinsem ne olur? Sanki kimse bakmadı o kaslara. O saçlara... Ama önce kaslara. Ben buradayım diye bağrıyorlar zaten. Dedim, Peter o kız sana yaramaz, sen yaşlanmanı birkaç yıl durdur ben seninle ileride evleneceğim. Ama ne oldu? İçimde kaldı :(

  Konusu ise zaten arka kapak kitabın özeti. Zaten 238 sayfa öyle çok olay olmadı. 
  Ya aslında böyle tam bir Wattpad hikayesi tadında. Gerçi artık okumuyorum ama eskiden okuduklarımla aynı tatta idi. 

  Bir de şu geçmişten gelen yaralar olayı. Sidney'in ki gayet açık ve netti ama Peter'in kini ben anlamadım ya. Peter anlatıyordu kız olayı anladı ve "Tamam anladım" dedi. Ne kadar üzüldüğünden falan bahsetti geçti. Gerçi çok merak etmiyorum ama ne biliyim işte... Geri dönüp neden okumadıysam onu da anlamadım. Okullar açılınca bir mallaştım ben anlayacağınız. Okuyacaklarım bitince geri döner o kısımları bir daha okurum belki.

  Arka kapak yazısına da değinecektim unutmadan. Böyle erotik bir kitapmış gibi duruyor olabilir belki ama -zaten kapağı da elverişli bu düşünceye- alakası yok. İlk sayfalarda şu bahsedilen Peter'in evden şutlaması olayının olduğu yerler falan var ama öyle çok abartılacak bir şey yok hani. Şutlama dedim de yanlış anlaşılmasın ya. Öyle gönül eğlendirme olayı falan yok. Zaten Saf'ım daha yeni gelmiş "Benim evde kahve içelim mi?" nin ne demek olduğunu bilmiyor. Kıza umut veriyim ondan sonra kovayım olayı yok yani :D

  Son olarak da elinizde hiç kitap kalmayıpta bu kitabın elinize geçmesi gibi bir durumla karşı karşıyaysanız okuyun. Bir şey kaybetmezsiniz de kazanmazsınız da.  Konusu oldukça basitti ve yalın bir dili vardı. Öyle vakit geçirmelik güzel bir kitaptı. Tam bir Wattpad hikayesi tadında...

 Bu arada en yakın zamanda Meleğin Düşüşü ve Sherlock Holmes-Kızıl Dosya'nın yorumunu ekleyeceğim :D Aşka Düşüş'te incecik ama bir bitiremedim ya :( Onu da bayram tatilinde bitirip yorumunu yayınlamayı planlıyorum. Sonra da biraz Sherlock dünyasına gömülürüm.  Aşırı sevdim kitabı :DD

7 yorum:

  1. Ya aslında konusu İlk Defa'yla aynı. :) http://aslleyla.blogspot.com/2014/05/cora-carmack-ilk-defa.html yorumu burda,benzerliğe bak yaa. :) Teşekkürler yorum için. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın cidden benziyorlar. Ama sanırım İlk Defa'da karakterler daha iyi oturmuş, yani yorumundan öyle anladım. Yaralı'da karakterler tam oturmamıştı :DDD

      Sil
    2. Evet, gerçi Yaralı'yı daha okumadım ama, sanırım benzerlik var. Orada da gece ayrıldığı adam kızın karşısına öğretmeni olarak çıkıyor. Okursak sanırım ikimiz de daha iyi anlarız benzerlik ve farkları. :)

      Sil
  2. Book Challenge Tag'ine etiketlendiin yaparsan sevinirim ^^ http://nazlikitaplik.blogspot.com.tr/2014/10/etkinlik-book-challenge-tag.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim ^_^ En kısa zamanda yapacağım :)))

      Sil
    2. Bende etiketledim seni aynı etkinlikte. :D Bu kitabı yarım bırakmıştım ben sanki öyle hatırlıyorum. :) Çok harika bir kitap değilmiş demek ki devam etsem de seninle benzer olacakmış düşüncelerimiz. :)

      Sil
    3. Teşekkür ederim ^_^ Etiketini gördüm zaten ama yorum falan atamadan bilgisayarım bana ihanet etti :/
      Kitabı boş kaldığın bir vakitte bitir bence :D Tamam, mükemmel kitap değil ama kitabın yarım kalmasına gönlüm el vermez. Diğer kitapların yanında boynu bükük kalmasın :)))

      Sil

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...