30 Mart 2016 Çarşamba

"Efsane-Marie Lu" Kitap Yorumu



Kitap Adı: Efsane 
Özgün Adı: Legend 
Kitap Yazarı: Marie Lu
Çevirmen Adı: Sefa Emre İlikli
Sayfa Sayısı: 320
Yayınevi: Pegasus Yayınları



Arka  Kapak


Gerçek, Efsane'ye dönüşecek

Bir zamanlar Amerika Birleşik Devletleri'nin batı kıyısı olarak bilinen yerde şimdi Cumhuriyet adında, komşularıyla sürekli savaşan bir ülke vardır. Cumhuriyet'in seçkin sınıfından gelen on beş yaşındaki üstün yetenekli June, askerî bir dehaya sahiptir. İtaatkâr, hırslı ve kendini ülkesine adamış bu genç kız onun uğruna her şeyi yapmaya hazırdır. Fakir bir aileden gelen on beş yaşındaki Day ise ülkenin en çok aranan suçlusu ve bir devlet düşmanıdır. Kendisi gibi asker olan ağabeyi Metias öldürülünce June, Day'in peşine düşer. İnandıkları şeyler uğruna savaşan bu iki gencin kesişen yolları, onları Cumhuriyet'in karanlık sırlarına götürecektir.


Benim Yorumum

     Merhabalaaar. Nasılsınız? Ben iyiyim. Bayadır blogu boşladım kısmını geçiyorum, çünkü alıştık bence. Yazı yazmazken bu kadar sinir bozucu olmuyor ama klavyenin başına oturunca neden yazmadım ki diyorum devamlı. Neyse. Yoruma geçelim bence biz.

       Efsaneyi okuyalı bayaaa oldu.Bu ayın başında bitirmişim. 5'i gibi. (Bu arada şubat için ay sonu yazısı yazmadım. Bu ayla birleştiririm.) Ama yine de detaylar gayet aklımda. 

       Yine konuya çok fazla girmeyeceğim. Zaten çoğunuz okumuşsunuzdur kitabı ama yine de söyleyeyim. Distopik bir kitap. Ben yazarın kurduğu dünyayı beğendim. Oluşturduğu karakterlerini de beğendim. June -arka kapakta yazdığı üzere- baya zeki biri. Bir sınava giriyorlar. Oradan tam puan almış. Bunun verdiği ufak bir ego var tabi. Bence bu iyi bir şey çünkü olmasa June'a sinir olurdum. Ayrıca cesur, güçlü... Sevdim yani June'u.

     Day ise... O da olması gerektiği gibi bence. Onda da bir ego, bir kibir var şimdi ne yalan söyleyeyim. Ama yakışıyor. Sonuçta kimse yakalayamıyor onu. Ben de öyle herkesi peşimde koştursam yine de yakalanmasam bir kibirlenirdim. Day'i sevdim.

    Bu arada kitap bir June'nin bir Day'in ağzından anlatılıyor. Bu June mu Day mı diye sorun yaşamadım hiç. Bence yazar ikisinin duygularını da başarıyla vermiş. Bu arada ikiside aile ilişkilerine oldukça düşkün. Yazarın bu duyguyu da çok başarılı bir şekilde verdiğini düşünüyorum. 

    Kısacası ben kitabı beğendim. Her şey yerli yerindeydi. Akıcıydı. Yazarın dili de çeviri de güzeldi. İkinci kitabı da yakın zamanda okurum. Ben serileri peş peşe okumayı pek sevmiyorum. Aynı dünyanın içinde uzun süre kalınca sıkılıyorum o yüzden biraz ara verdim. 

    Şu an Hakan Günday'ın Az'ını okuyorum. Açıkçası konusu benim için baya ağır geldi ama yine de bırakamıyorum kitabı çok beğendim. O bitince ya Böğürtlen Kışı'nı okurum ya da Deha'yı. 

     Bu arada bende instagram alemine dalsam mı diye düşünüyorum. Hem -ne yalan söyleyeyim- özendim, hemde orada ki anlık yorum işi cazip geliyor. Tabii ki burayı boşlamadan. (Sanki hiç boşlamıyorum -_-) 

      Neyse. Daha karar vermedim. Haber veririm size. Siz de görüşlerinizi bırakın. 
      Görüşürüüüüz. :D

4 yorum:

  1. Efsane güzel başlamıştı ve Şampiyonun sonunda hayal kırıklığına uğrasamda June ve Day en olmadık yerde sona ulaşsada güzel bir seriydi. (Yine aynı anonim .)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa deme öyle :/ Cidden kötü müydü sonu :( Sevmiştim seriyi. Ay acaba nasıl bitiyor meraklandım şimdi :DD

      Sil

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...