26 Ekim 2014 Pazar

"Kızıl Dosya - Sir Arthur Conan Doyle" Kitap Yorumu



Kitap Adı: Kızıl Dosya
Özgün Adı: A Study In Scarlet
Seri Adı:  Sherlock Holmes (#1)
Kitap Yazarı: Sir Arthur Conan Doyle
Çevirmen Adı: Sakıp Murat Yalçın
Sayfa Sayısı: 196
Yayınevi: Martı Yayınları


ARKA KAPAK

Keskin zekası, kendine özgü yöntemleri ve dikkatleri üzerine çeken karizmasıyla unutulmaz kahramanlar listesine sağlam bir yer edinen ünlü dedektif Sherlock Holmes'un hem okura hem de en yakın arkadaşı Dr.Watson'la ilk tanıştığı roman oluşu, bu kitabı ayrıcalıklı kılıyor.

Yayınevimiz tarafından yayımlanan, 5 kitap ve toplam 56 hikayenin yer aldığı seri dışında; her birinde ayrı bir macera anlatıldığı 4 kitaplık serinin "ilk" romanı Kızıl Dosya'yı polisiye severlerin beğenisine sunuyoruz.




Benim Yorumum


  Merhaba! Yok yok ölmedim. Hala yaşıyorum görüldüğü üzere. Falakaya yatırsanız gıkım çıkmaz haklısınız. Bir gittim geri dönmem ne kadar sürdü. En son bayramda mı yazmıştım? Öyle bir şey sanırım. 07.10.2014 tarihinde yazmışım en son yazımı.On dokuz gün nedir ya. Ayyy nasıl özlemişim yazmayı. Neyse ben gevezeliği bırakayım da bu muhteşem eseri anlatayım.

  Kitabı John Watson anlatıyor. Onun anıları. Kitabın başında da yazıyor zaten. İlk önce biraz geçmişinden bahsediyor sonra ev arayışına geçiyor. Bu sayede de Sherlock'la tanışıyor ya zaten. Sonuç olarak Baker Sokağı 221B'ye taşınıyor. İyi ki de taşınıyor.

  Sonrasında tabii ki de bir cinayet işin içine giriyor ve Sherlock Holmes'in zekasına tanık oluyoruz. Tabi Dr.Watson bunları daha öncesinde test ediyor ve hayran kalıyor. Hayran kalmamak mümkün mü! 
     
    Konusu özetle böyle. Fazla bir şey söyleyemiyorum çünkü ne söylesem spoilder. Kitabın heyecanı kaçsın istemiyorum.
    
    İkinci kitabını da okudum. Kayıp Hikayenin İzinde Dörtlerin İmzası'da en az Kızıl Dosya kadar muhteşemdi ancak Kızıl Dosya çok daha hoşuma gitti. Belki de Kızıl Dosya'da geçen olayın daha etkileyici ve köklü olmasındandır bilemiyorum ancak Kızıl Dosya çok daha iyidi.  
  
   Sherlock'a ne kadar özendiğimi anlatamam sanırım. Ne kadar hayran olduğumu da. Keşke gerçekte var olmuş olsaydı. 1882'de yazılmış böylesine muhteşem bir eser ki. Gerçi ilk yazıldığı hali değil yani değildir ama böylesine bir hayal gücü kesinlikle kendisine hayran bırakıyor.

   
  

6 yorum:

  1. Yaaa Çok zeki Sherlock ama ben sevemiyorum çok yine de bu türü:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilmem polisiyeyi ben çok seviyorum. Hele işin içinde Sherlock varsa... Kesin okurum. :D Ama mutlaka sana hitap eden bir polisiye çıkar. Aramayı bırakma bence :))

      Sil
  2. http://athenaninguncesi.blogspot.com.tr/2014/10/dart-odulu-premio-dardos-mimlendim-5.html

    ödül aldın! :D

    YanıtlaSil
  3. ay ben de bu seriden okudum ama hangisi unuttum. beş kitap mıydı neydiii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok bu romanlardan oluşan seri 4 kitaplik :))

      Sil

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...