7 Ekim 2014 Salı

"Meleğin Düşüşü-Susan Ee" Kitap Yorumu




Kitap Adı: Meleğin Düşüşü
Özgün Adı: Angelfall
Seri Adı:  Penryn & the End of Days (#1)
Kitap Yazarı: Susan Ee
Çevirmen Adı: Barış Emre Alkım
Sayfa Sayısı: 310
Yayınevi: DEX Yayınları


ARKA KAPAK

  Kıyamet melekleri yeryüzüne inip tüm dünyayı yakıp yıktığından bu yana altı hafta geçti. Gündüzleri sokak çeteleri hüküm sürüyor, geceleri korkunun ta kendisi.

Bir gün savaşçı melekler küçük bir kızı kaçırdılar, tekerlekli sandalyeye mahkum, aç biilaç halde, ufacık bir kızı. Kızın ablası, Penryn, kardeşini kurtarmak için elinden geleni ardına koymayacak. Buna, aslında düşmanı olan bir melekle anlaşma yapmak dahil olsa bile.

 Raffe kanatları kesilmiş, gücünü yitirmiş bir melek. Binlerce yıl savaştıktan sonra şimdi hayatı, gencecik bir kızın ellerinde. Penryn ve Raffe, korkunun ve tuhaf yaratıkların hüküm sürdüğü bir dünyada bir başlarınalar, hayatta kalmak için de birbirlerine ihtiyaçları var.

Her şeye rağmen sağ kalıp düşman meleklerin inine gitmeliler. Penryn burada kardeşini bulmayı ümit ediyor. Raffe ise binlerce yıllık  düşmanlarına karşı tek başına savaşıp kanatlarını ve eksi gücünü yeniden kazanmayı.

Benim Yorumum
   Sonu süperdi. Daha postun başı ama ben sonundan söz etmek için can atıyorum. O nasıl bir sondur arkadaş? Tüylerimi diken diken etti yeminlen. Dedim "Hemen Kıyamet Sonrası'nı almalıyım!!!" ama daha alamadım. Almak için cidden deli oluyorum. Ama deli olduğum başka kitaplar da var. Öyle deli deli dolanıyorum anlayacağınız. 
   Yorumu çok daha önce yayınlamalıydım ama malum nedenizmiz okul ve uyku ihtiyacı sağolsun yazamadım. Okuyamıyorum bile. Sabah-akşam otobüste o kadar birde arada yatağa yatmadan önce. Okuma hızım yerlerde sürünüyor. Neyse yorumu yapayım gevezeliğe sonra devam ederim. 

   Bir sürü melekler üzerine kitaplar var. Buda öyle çok farklı değil. Ama kendini daha okutturan cinsten. Karakterleri ve olayları akılda kalıyor. Ayrıca adı melekli, arka kapağı melekli falan ama meleklerle savaş veren insanlara daha geniş bir yer verildiğinden, melek kitabı değilde fantastik bir kitap demek daha doğru olacak sanırım. 
  Melekler Dünya'yı yerle bir etmişler. İnsanlar yaşamak için her yeri talan etmiş. Çikolatalar büyük bir lüks haline gelmiş. Hatta yaşamak bile lüks. 
  Penryn, annesi (Kadının garip davranışları var. Bence deli değil ikinci kitapta mantıklı bir açıklaması olacağına inanıyorum.) ve kardeşi (o da tekerlekli sandalyeye mahkum adı da Paige)  ile kuzeye giderken bir melek kavgasına denk geliyorlar. Raffe ile Penryn burada karşılaşıyor işte. Raffe ile kavga edenlerden biri de Paige'yi kaçırıyor (O çocuklara yaptıkları şeyler oy anam oy... Okuyun görün)  ve Penryn, Raffe ile bir anlaşma yapıyor. Böylece Melek İnine gitmek için yola koyuluyorlar.
  Buraya kadar her şey mantıklı ama Melek İnine geldiklerinde bir kaç olay oluyor. Aslında olay değil de nasıl desem kılık-kıyafet olayı. Aşırı saçma geldi. Yazar biraz laf kalabalığı yapmış kılık-kıyafet olayını katarak. Fazla gereksizdi. Ama asıl olaylarında Melek İni'nde yaşanması örtmüş o saçmalığı. Fakat ne olaylar ne olaylar. Ağzım açık kaldı. -Son zamanlarda okuduğum kitapların sonu beni hep böyle yapıyor nedense. Oy oy oy. Böyle oy oy yazınca da olmuyor ki. 
  Her neyse işte. Sonu çok güzeldi. Fazla tekrarladım sanırım ama n'apayım. Sonunu çok sevdim. 

 Bundan sonrası tamamen gevezelik içerir. Birazda özür paragrafıdır.

 Ben okullar açıldığında kaybolmam buralarda olurum mu demiştim? Tamamen yalancı duruma düştüm :( Haftada bir post anca. 
 Okul quizssiz (Türkçe bile değil yapmayın şu quiz şeysini işte), sınavsız, laf sokmayan hocasız çok güzel. Bir de erken kalkmasız. Sabah 5'te kalmak işkence beh. Gerçi benimki de dert mi? O kadar şey varken bunu sorun ediyorum. Ama uyku bu ya ne tatlıdır. 
 Neyse. Yalancı çıktığım için özellikle Deep'ten (direk ona söylemiştim bunu) özür dilerim :( 

12 yorum:

  1. Okumayı istediğim fakat bir şekilde elime geçiremediğim kitaplardan biri daha... *-*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende uzun süre beklettim bu kitabı :( Uzun süre bekletince de merakım azaldı tabi :) O yüzden yüksek umutlarla başlamadım, tatmin etti beni :)))
      Ama çok da uzun süre bekletme ya. Listen kalabalıksa biraz öne taşımaya bak :))

      Sil
  2. Hmm, ilhi çekici bir kitaba benziyor. Aslında bayılırım fantastik hikayelere alıp okumak lazım.
    Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fantastiği seviyorsan okumalısın bence. Hazır ilgini de çekmiş :))

      Sil
  3. Dex epey gelişti. :)

    Burayı yeni keşfettim, ben de Kafa'ya bekliyorum. Seveceğinizden neredeyse eminim. :) :) ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de Dex cidden çok iyi bir yayınevi oldu.

      O kadar eminsen hemen bakıyorum :))

      Sil
  4. kitabın adı ve kapak dizaynı çok etkileyici. Seni izlemeye aldım. Bende bloğuma beklerim.

    www.bakbuharika.com

    YanıtlaSil
  5. hımmmm bunu severeim been oleeeey :)

    YanıtlaSil

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...