3 Nisan 2016 Pazar

"Zaman Makinesi- H.G. Wells" Kitap Yorumu





Kitap Adı: Zaman Makinesi
Özgün Adı: The Time Machine
Kitap Yazarı: H.G. Wells
Çevirmen Adı: Volkan Gürses
Sayfa Sayısı: 121
Yayınevi: İthaki Yayınları


Arka Kapak

O gün hiçbirimiz Zaman Makinesi'ne pek inanmadık galiba.



Benim Yorumum

    Merhabalar. Bir bilim-kurgu klasiğiyle karşınızdayım. Açıkçası beni bu kitabı almaya iten cümle 'İçinde ilk defa zaman makinesi kavramı geçen kitaplardan biri' idi. İyi ki de çekmiş. 

    Bir kere oluşturulan dünya çok orijinal. Hani şu çoğumuzun kafasındaki 'Gelecekte insan ırkı nasıl bir noktaya gelecek? ', 'Dünya ne halde olacak?' sorularına çok değişik bir bakış açısıyla yaklaşmıştı. En çok hoşuma giden yönü bu oldu. 

    Tasvirler güzeldi. O dünyayı çok rahat gözümde canlandırdım, hatta şu an yazarken gözümün önüne geliyor. Dili için çok ağır diyemem ama hafif de değildi. Orta diyelim biz ona. Çevirmen de çok iyi iş çıkarmıştı bence, çevirisinde hiç bir sorun yaşamadım ki zaten İthaki çeviri de güvendiğim yayınevlerinden. 

    Ben merakla okudum. Bu merak biraz da Doctor Who'dan geliyor :D Zaman yolculuğu konularını seviyorum. Bu yüzden sıkılmadan okudum (arada bir azıcık sıkılmış olabilirim).

    Kitap genel olarak Zaman Yolcusu'nun gördüğü şeyleri anlatmasından, anlatırken sisteme eleştiri yapmasından ve eve geri dönme çabasını anlatıyor, ki bu çabaların oldukça aksiyonlu olduğunu söyleyebilirim. Ayrıca eleştirisi günümüz içinde geçerli bence. 

    Bu arada kitapla ilgili ufak bir sorunum var, o da kitabın sonunun hava da kalması. Ay deli oldum ya. İnsan öyle merak içinde bırakılır mı?  Adamı diriltip şunun devamını yaz diyesim var. 

     Neyse. Kitabı da verdiği mesajı da sevdim. Aslında bu da ileride tekrar okumak istediğim kitaplardan. Son zamanlarda böyle çok 'sonra tekrardan okuyacağım' dediğim kitap okuyorum. :DD

    Her neyse sonra görüşürüüz :))

4 yorum:

  1. Birkaç kere daha gördüm yorumunu ve beğenmeyen okumadım hiç. Sepete atayım artık ben bunu. :)

    YanıtlaSil
  2. okuyum taam. bi şey yapsanaaa. "tekrar okuncaklar" listesiii bi boş anında :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa çok güzel fikir. Teşekkür ederim :DD Tamam yapacağım :D ^_^
      Mutlaka okumalısın, bence beğenirsin hem fikrini de merak ediyorum :DD

      Sil

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...