3 Ocak 2016 Pazar

"Kurucunun Kızı-Amy Engel" Kitap Yorumu



Kitap Adı: Kurucunun Kızı
Özgün Adı: The Book of Ivy
Kitap Yazarı: Amy Engel
Çevirmen Adı: Merve Özcan
Sayfa Sayısı: 270
Yayınevi: Yabancı Yayınları


Arka Kapak

Dehşet verici bir nükleer savaş sonrası Amerika Birleşik Devletleri büyük ölçüde yok edilmiş, sadece küçük bir grup hayatta kalmıştı. Geriye kalanları kimin yöneteceği konusunda Lattimer'lar ve Westfall'lar arasında çıkan savaşı Westfall ailesi kaybetmişti. Ve beş yıl sonra barış ve kontrol, her yıl yapılan bir törenle, kaybeden tarafın kızları ile kazanan tarafın erkeklerinin evlendirilmesiyle sağlanmaktaydı. 
Bu yıl benim sıram gelmişti. Benim adım Ivy Westfall ve görevim basitti: Başkan'ın oğlunu, müstakbel kocamı öldürmek ve Westfall ailesinin gücünü geri kazanmasını sağlamak. Ama görünen o ki, Bishop Lattimer ya çok yetenekli bir oyuncu ya da ailemin iddia ettiği gibi kalpsiz, zalim bir çocuk değil. Hatta beni bu dünyada gerçekten anlayan tek kişi bile olabilir. Ama kaderimden kaçmama imkân yok. Ben Westfall mirasını geri alacak kişiyim. Bishop ölmeli. Ve onu öldüren ben olmalıyım… 


Benim Yorumum

  Merhabalar! Size şok edici bir haber vereceğim. Kitabı 1 günde hatta birkaç saatte bitirdim. Şok Şok Şok! Yazarın akıcı yazışına sonra değineceğim ama bir ay aradan sonra kitap bitirmek çok iyi geldi. Bir sır vereceğim; yine sınav haftasındayız. Yani pazartesi gireceğim sınav haftasına. Onlarda olmasa kitap okuyamayacağım galiba. Bir de Marslı bir aydır elimde onu da bu hafta bitirmeyi planlıyorum hazır sınav haftası gelmiş işim ne! :DD Şaka maka ders arası kitap okumak iyi dinlendiriyor bence. Tek kötülüğü 20 dakika diye oturup kendini kaptırman ama olsun iyi geliyor dediğim gibi.

  Şimdi kitaba dönelim. Yine sondan başlıyorum. Yine çarpıcı bir son. Nasıl uykum kaçtı anlatamam. Kitap bitti, masa başına geri döndüm aklımda Bishop. Ya bir git. Hala aklımda yeminlen. Kitap sanki gerçekmiş gibi geliyor şu an bana ve bu histen kurtulamıyorum. Bishop'u düşündükçe böğrüme öküz çöküyor resmen. Kafayı yiyeceğim. İkinci kitabı acilen okumam lazım. 

  Kitap gerçekten çok akıcıydı. 270 sayfacık zaten hemen okunuyor. Ama yine de üzerimde yukarıda okuduğunuz etkiyi bıraktı. 

  Başlangıçta Bishop'un kötü davranan, havalı bir şey çıkacağını falan sandım ama çok tatliş bir insan çıktı. Hala okumamış olanların bilgisine. Gerçi pek kaldığını sanmıyorum ama olsun. Ya bir de Bishop'un Ivy'i ilk gördüğü an saçmaydı.  Köpek olayı falan. Spoilder olur bakarsınız çok bir şey demiyorum ama yazar bence bu konuda daha yaratıcı olabilirdi. 

  Ivy bazen beni deli etti, bazen aferin koçuma dedim ama iyisiyle kötüsüyle onayımdan geçmeyi başardı. Cesaretinden, dürüstlüğünden etkilendim açıkçası. Bishop'dan bahsetmeme gerek var mı? Bisoooop <3. Sakin Esra. Sakin. Ivy'nin ailesinden hiç hoşlanmıyorum. Bishop'un ailesinden pek emin değilim açıkçası. Belki ikinci kitapta daha net bir görüşüm olur. 

  Konu olarak da hoşuma gitti. Yanlış hatırlıyor olabilirim ama sanırım 2025 yılında geçiyordu kitap şu an pek emin olamadım. Nükleer savaş olmuş ve kurtulanlar da kendilerine yeni bir yaşam kurmaya başlamış. Hala da kurulmaya çalışılıyor. Ivy ve Bishop'un dedeleri zamanında kurmaya başlamışlar işte 2 nesilde ne kadar olursa. Hala elektrik, kumaş, yiyecek gibi sorunları var. Aslında arka kapak konu için yeterli. O dünyayı okuyup kendinizin keşfetmesi çok çok daha iyi. 

  Sonuç olarak ben çok sevdim. 270 sayafcık ama bence yazar tam yerinde bırakmış. Okulda en sevdiğiniz bisküviyi alırsınız da sınıfa geldiğinizde arkadaşlarınız pakete saldırır ve size sadece 2 tane kalır, onu da yersiniz ama tadı damağınızda kalır ya aynı öyle oldu işte. İkinci kitap için can atar halde oluyorsunuz kitap bitince.
   
   Ayrıca Bishopla Ivy arasındaki konuşmalar beni benden aldı. Evdeki halleri falan hem gerçekçiydi hem çok tatlıydı. Tekrar tekrar dediğim gibi çok akıcıydı. Hiç bir şekilde sizi sıkmıyor. Konusu da karakterler de  oturmuştu. 

  Güzeldi. Okuyun. Hıphızlı okunuyor zaten. Birkaç saate biter. Seveceksiniz. Ay kitap hakkında konuştum ya rahatladım yeminlen. 
  Haftaya Marslı'nın yorumunu girmeyi planlıyorum. İnanıyorum bitecek o kitap! Benim şimdi kimya çalışmam gerekiyor. Yarın matematik ve felsefe sınavım var. Kimya bitsin hemen onlara başlayacağım. Ufak bir mola verince hemen yazayım dedim ama artık gitme zamanı. Hoşçakalın!

6 yorum:

  1. ha haaaa sınav varken daha iyi okuyon de miiii :) ben de galiba 4-5'er saattta okudum, ilkini de ikinciyi deee, üçüncüsü yok mu yaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ooo baya hızlı okumuşsun :D Tebrik ederim :D Üçüncüsü yok, iki kitaplık seriymiş bu :(

      Sil
  2. Okumak bir nebze kabul edilebilir olsada oku anla yorumla iyi iş gibi görünüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, yorum girmek gerçekten çok severek ve eğlenerek yaptığım bir şey :DD

      Sil
  3. B seriyi sırf Bishop için okuyacağım. Bütün bloggerlar hakkında övgü dolu sözler yazdı. Çok merak ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazar cidden çok övülesi bir karakter oluşturmuş :DD
      Kitap hakkındaki yorumunu merakla bekliyorum :))

      Sil

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...