1 Şubat 2015 Pazar

"Alev Deneyleri/ Son İsyan- James Dasher" Kitap Yorumu



Kitap Adı: Alev Deneyleri
Özgün Adı: The Scorch Trials
Kitap Yazarı: James Dashner
Çevirmen Adı: Gizem Yeşildal
Sayfa Sayısı: 400
Yayınevi: Pegasus Yayınları

Arka Kapak

Labirent bulmacası çözülünce her şeyin sona ermesi gerekiyordu...

Thomas, Labirent'ten kaçışın tüm Kayranlılar için özgürlük anlamına geldiğini düşünmektedir. Fakat İSYAN'ın işi henüz bitmemiştir. İkinci Aşama daha yeni başlamıştır: Alev Deneyeleri

Kural Yok. Yardım Yok. Ya başarırsın ya ölürsün.

Güneş ışınlarından en fazla etkilenen bölge olan Alev'i geçmek için iki haftaları vardır ve İSYAN, işleri zorlaştırmak için karşılarına binbir türlü tehlike çıkarmaya hazırdır.

Arkadaşlıklar sınanacak. Sadakat sorgulanacak. Hiçbir şey kesin değil.

Kayranlılar önlerine çıkan tüm tehlikelerle yüzleşmeye hazır olsalar da kurtuluşun tek yolu diğerlerini yok etmekten geçiyor olabilir.







Kitap Adı: Son İsyan
Özgün Adı: Death Cure
Kitap Yazarı: James Dashner
Çevirmen Adı: Gizem Yeşildal
Sayfa Sayısı: 384
Yayınevi: Pegasus Yayınları

Arka Kapak

Her şeyin sonu geldi! 

İSYAN, Thomas'ın her şeyini almıştır: hayatını, anılarını ve sonunda arkadaşı olan Kayranlıları. Ama artık sona ermiştir. Son bir testin ardından Deneyler tamamlanmıştır. 

Kurtulan olacak mı?

Ama İSYAN, Thomas'ın onların düşündüğünden çok daha fazlasını hatırladığını bilmemektedir. Ve artık Thomas söyledikleri tek kelimeye bile inanmayacaktır!

Artık yalan yok.




Benim Yorumum


   Öncelikle iki kitabın yorumunu birden yapmamın nedenini açıklayayım. Tamamen tembellik ve üşengeçlikten. İkisinide bitirmişken toptan yorum yapayım dedim. 

   Alev Deneyleri'nden başlarsak; 
   Labirent'ten kaçıp İSYAN merkezine ulaştıktan biraz sonra bir minibüse bindirilip bir binaya götürülmüştü Kayranlılar ilk kitabın sonunda. Alev Deneyleri de ilk kitabın kaldığı yerden devam ediyor Teresa-Thomas konuşmasıyla. Daha sonra Teresa ortadan kayboluyor yerine başka bir çocuk geliyor. Aslında bu kısmı hala çözemedim. -_- .  Daha sonra Delilerle karşılaşıyorlar -cidden korkunçlar.Bunlar ilk 15 sayfa içerisinde gelişen olaylar. Ve yeni görevlerini bir şekilde ediniyorlar: Alev Deneyleri. Labirent'ten kurtulan Kayranlılar güneş ışınlarından en fazla etkilenen bölgeye yani Alev'e gönderiliyorlar. Burayı iki hafta içinde geçip İSYAN'a ulaşmak zorundadırlar yoksa İSYAN'ın 'teşviklendirici' olarak gördüğü olay kötü sonuçlar doğacak. 

   Bir sürü tehlike atlatıyorlar. Atlatamayanlar oluyor. Aramıza yeni karakterler katılıyor. Ve heyecanın asla düşmediği, benim gerçekten çok beğendiğim bu kitap ortaya çıkıyor. 

   Bu arada ilk kitabın yorumunda bahsetmemişim ancak Teresa'dan gerçekten hiç hoşlanmıyorum. 

   Buradan sonrası Alev Deneyleri hakkında spoilder içerebilir.

  Son İsyan'a gelirsek;
  Kitap Thomas'ın haftalardır kaldıģı bembeyaz odadaki halini anlatmasıyla başlıyor. Daha sonra Fare Adamın bununda deneyin bir parçası olduğunu anlatması ve buradan çıkmasıyla devam ediyor. Aslında gerçekleşen olayların neredeyse tamamının İSYAN tarafından hazırlanmış oyunlar olması neyin gerçek olduğunu bol bol sorgulamamıza neden oluyor. Aynı ikinci kitap gibi heyecanın ve aksiyonun hiç düşmediği bir kitap olmuş.  Aynı ikinci kitapta olduğu gibi bu kitapta da ölenler var ve ilk ölen kişi beni o kadar üzdü ki anlatamam. Ama ikincisine oh olsun. Zaten sevmiyordum. Ayrıca sevdiğim bir karakter için engeldi.
  
  Bu kitabı ikincisi kadar sevemesem de iyiydi. Tahmin edilebilen yerler daha fazlaydı. Tabi ters köşe yaptığı yerlerde yok değildi James'in.


  Sonuç olarak ikisini de beğendim. Sonun birazıcık tahmin edilebilir olsa da seriye yakışan bir son olduğunu düşünüyorum. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...